15 Julai 2009

Tugasan 1

Arahan:

Salin semula ayat-ayat di bawah pada bahagian 'ulasan" dengan betul.
Selepas itu, tuliskan nama anda dan kelas di bawahnya (contoh: Aniza binti Ali, Tahun 5 Arif).


Komputer merupakan salah satu alat komunikasi rekaan sains. Penggunaannya begitu meluas dewasa ini. Komputer digunakan dalam pelbagai bidang.

Pendek kata, penggunaan komputer banyak mendatangkan keuntungan. Ia dapat menjimatkan masa dan wang serta membantu menyelesaikan masalah yang sukar diselesaikan oleh akal manusia.

15 ulasan:

 1. Komputer merupakan salah satu alat komunikasi rekaan sains. Penggunaannya begitu meluas dewasa ini. Komputer digunakan dalam pelbagai bidang.

  Pendek kata, penggunaan komputer banyak mendatangkan keuntungan. Ia dapat menjimatkan masa dan wang serta membantu menyelesaikan masalah yang yang sukar diselesaikan oleh akal manusia.

  (Ayub bin Puteh, Tahun 5)

  BalasPadam
 2. Komputer merupakan salah satu alat komunikasi rekaan sains.Penggunaannya begitu meluas dewasa ini.Komputer digunakan dalam pelbagai bidang.

  Pendek kata,penggunaan komputer banyak mandatang keuntungan.Ia dapat menjimatkan masa dan wang serta membantu menyelesaikan masala yang sukar diselesaikan oleh akal manusia.

  BalasPadam
 3. NORANISHANANI BINTI ZAHARI,
  NUR FARAHIN SHAHIRA BINTI ISMAIL
  TAHUN LIMA EFEKTIF

  BalasPadam
 4. Komputar merupakan salah satu alat komunikasi rekaan sains. Penggunaan begitu meluas dewasa ini.Komputar digunakan dalam pelbagai bidang.

  Pendek kata,penggunaan komputer banyak mendatangkan keuntugan.Ia dapat menjimatkan masa dan wang serta membantu menyelesaikan masalah yang sukar diselesaikan oleh akal manusia.

  BalasPadam
 5. Komputer merupakan salah satu alat komunikasi rekaan sains.Penggunaannya begitu meluasn dewasa ini. Komputer digunakan dalam pelbagai bidang.

  Pendek kata, penggunaan komputer bayak mendatangkan keuntunggan.Ia dapat menjimatkan masa dan wang serta membantu menyelesaikan masalah yang sakar diselesaika oleh akal manusia.

  [BAHARUDIN B. BAHAR DAN SABRI B. SAMSUNI, THN 5]
  15 JULAI 2009

  BalasPadam
 6. Komputer merupakan salah satu alat komunikasi rekaan sains. Penggunaannya begitu meluas dewasa ini. Komputer digunakan dalam pelbagai bidang.
  Pendek kata,penggunaan komputer banyak mendatangkan keuntungan.Ia dapat menjimatkan masa dan wang serta membantu menyelesaikan masalah yang sukar diselesaikan oleh akal manusia.

  [Aisyah bt Norazman dan Hanis bt Hanifiah,Tahun 5]

  BalasPadam
 7. KOMPUTER MERUPAKAN SALAH SATU ALAT KOMUNIKASI REKAAN SAINS.PENGUNAANNYA BEGITU MELUAS DEWASA INI.KOMPUTER DIGUNAKAN DALAM PELBAGAI BIDANG.

  PENDEK KATA,PENGGUNAAN KOMPUTER BANYAK MENDATANGKAN KEUNTUNGAN.IA DAPAT MENJIMATKAN MASA WANG SERTA MEMBANTU MENYALESAIKAN MASALAH YANG SUKAR DISELESAIKAN OLEH AKAL MANUSIA.

  [SITI ZAIRANI DAN SITI HAJAR,TAHUN 5]

  15 JULAI 2009

  BalasPadam
 8. Komputer merupakan salah satu alat komunikasi rekaan sains.Penggunaannya begitu meluas dewasa ini.Komputer digunakan dalam pelbagai bidang.

  Pendek kata,penggunaan komputer banyak mendatang keuntungan.Ia dapat menjimatkan masa
  dan wang serta membantu menyelesaikan masalah yang sukar diselesaikan oleh akal manusia.

  BalasPadam
 9. Komputer merupakan salah satu alat telekomunikasi rekaan sains.Penggunaanya begitu meluas dewasa ini.Komputer digunakan dalam pelbagai bidang.

  Pendek kata,penggunaan komputer banyak mendatangkan keuntungan.Ia dapat menjimatkan masa dan wang serta membantu menyelesaikan masaalah yang sukar diselesaikan oleh akal manusia.Yusof,luqman,Khusairi,Tahun6.

  BalasPadam
 10. Komputer merupakan salah satu alat komunikasi rekaan sains.Penggunanya begitu meluas dewasa ini.Komputer digunakan dalam pelbagai bidang.

  Pendek kata,penggunaan komputer banyak mendatangkan keuntungan.Ia dapat menjimatkan masa dan wang serta membantu menyelesaikan masalah yang sukar diselesaikan oleh akal manusia.

  BalasPadam
 11. Komputer merupakan salah satu alat komunikasi rekaan sains.Penggunaannya begitu meluas dewasa ini.Komputer digunakan dalam pelbagai bidang.

  Pendek kata pengguna komputer banyak mendatangkan keuntungan.Ia dapat menjimakan masa dan wang serta membantu menyelesaikan masalah yang sukar diselesaikan oleh akal manusia.[syafee ]

  BalasPadam
 12. Komputer merupakan salah satu alat komunikasi rekaan sains.Penggunaannya begitu meluas dewasa ini.komputer digunakan dalam pelbagai bidang.

  Pendek kata pengguna komputer banyak mendatangkan keuntungan.Iadapat menjimatkan masa dan wang serta membantu menyelesaikan masalah yang sukar diselesaikan oleh akal manusia

  BalasPadam
 13. Komputer merupakan salah satu komunikasi rekaan sains.Penggunanya begitu meluas dewasa ini.Komputer digunakan dalam pelbagai bidang.

  Pendek kata pengguna komputer banyak mendatangkan keuntungan.Ia dapat menjimatkan masa dan wang serta membantu menyelesaikan masalah yang sukar diselesaikan oleh akal manusia.

  BalasPadam
 14. komputer merupakan salah satu alat komunikasi rekaan sains.Penggunanya begitu meluas dewasa ini.Komputer digunakan dalam pelbagai bidang.

  Komputer banyak mendatangkan keuntungan.Ia dapat menjimatkan masa dan wang serta membantu menyelesaikan masalah yang sukar diselesaikan oleh akal manusia.

  Shahrizal bin Mohtar

  s

  BalasPadam
 15. Komputer merupakan salah satu alat komunikasi rekaan sains.Penggunaannya begitu meluas dewasa ini.Komputer digunakan dalam pelbagai bidang.

  Komputer banyak mendatangkan keuntungan.Ia dapat menjimatkan masa dan wang serta membantu menyelesaikan masalah yang sukar diselesaikan oleh akal manusia.

  Nurliana binti abdullah

  BalasPadam